Poprirea

0 out of 5

120,00 lei

Poprirea domină executarea silită, frecvența acesteia în practica executării silite fiind însemnată în comparație cu alte modalități ale executării silite care pot opune incidente și eforturi serioase ale organului de executare. Deseori, poprirea se confundă cu executarea silită, fiind modalitatea acesteia care asigură singură satisfacerea rapidă și discretă a creanței creditorului. Pentru creditori, poprirea apare ca mijlocul de forță, violent și deopotrivă facil de urmărire și îndestulare a creanței, în timp ce, în rândul debitorilor, poprirea a căpătat de multă vreme o reputație neplăcută și antipatii.

Studiul – obiect de cercetare al tezei de doctorat a autorului, coordonate de prof.univ.dr. Viorel M. Ciobanu și prof.univ.dr. Traian C. Briciu – este rezultatul investigației imbricate a reglementărilor, doctrinei și a peste 15.000 de hotărâri judecătorești din România.
Lucrarea are ambiția de a semnala și dezlega subiectele controversate din teoria popririi, prin construirea unui inventar cuprinzător și ordonat al problematicilor ridicate de aceasta.

Cristian-Paul Lospa

Category:

Description

Doctrina juridică română cunoaște abordări de referință asupra instituției popririi, dar prezenta lucrare prezintă avantajul de a valorifica într-o manieră exhaustivă cercetările anterioare și, suplimentar, de a expune problematica în lumina prevederilor noului Cod de procedură civilă, răspunzând unor aspecte particulare, desprinse din modul de interpretare și aplicare a acestuia.
Apreciez că, prin bogăția informațiilor, aspectelor de practică neunitară analizate, soluțiilor avansate și a bazei bibliografice valorificate, lucrarea dlui Cristian-Paul Lospa reprezintă un material util atât pentru practicienii, cât și pentru teoreticienii dreptului și se înscrie în lucrările de referință dedicate acestei importante teme.

Prof.univ.dr. Traian C. Briciu

ISBN: 978-606-9628-61-4
Format: X4, academic, cartonată
Nr. pagini: 432
Data apariției: 20 mai 2024
Colectie: Pro Foro

Cristian Paul Lospa este un avocat specializat în litigii, cu un palmares excelent în soluționarea litigiilor. Cu peste 10 ani de practică, Paul a reprezentat clienți în fața instanțelor de judecată de toate nivelurile, inclusiv în fața Curții Supreme a României. Este cunoscut ca un avocat care pune clientul pe primul loc, cu o gândire progresistă, orientat spre detalii și cu o apariție plăcută. Clienții apreciază la Paul abordarea sa logică, capacitatea de a simplifica situații complexe și amprenta sa personală de pe fiecare dosar.

As a business litigator, Paul has been involved with a wide range of matters, including contractual disputes, construction disputes, class proceedings, government investigations in health industry, shareholders’ rights disputes and media & advertising litigation.

Adoptând o abordare creativă și strategică, Paul colaborează cu clienții în direcția soluționării celor mai complexe probleme ale acestora, oferind soluții practice și orientate spre afacere. Încă de la începutul unui dosar, el identifică punctele forte și punctele slabe pentru a obține cele mai bune rezultate. Pe măsură ce apar noi date și probleme, Paul reacționează eficient punând în aplicare capacitățile sale excelente de negociere și susținere a pledoariilor. Se străduiește să reducă stresul și preocupările clienților, oferindu-le sprijin, informare și o înțelegere a dinamicii lor interne și externe.

În calitate de practician în insolvență autorizat de Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență (UNPIR), Paul aduce o abordare echilibrată în practica sa de restructurare și insolvență, prin reprezentare calmă și consiliere atentă.

De asemenea, Paul are cunoștințe vaste și aprofundate despre reglementările din sectorul de sănătate și farmaceutic din România. Timp de aproape 7 ani, Paul a oferit consiliere producătorilor farmaceutici și altor participanți de pe piața farmaceutică din România cu privire la o gamă variată de chestiuni de reglementare și comerciale și se prezintă periodic în fața autorităților de reglementare din România, inclusiv Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale și Ministerul Sănătății.

Traian Cornel Briciu este președintele UNBR, doctor în drept, specializarea drept procesual civil, profesor universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, Partener Fondator PBC Attorneys-at-Law, autor şi coautor al multor lucrări, precum și articole ori studii publicate în reviste de specialitate.
Experienţă profesională:

Membru al Societății de Științe Juridice
Arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
Membru al Comisiei Permanente a Uniunii Naţionale a Barourilor din România.
Lector formator – prelegeri (cursuri) în cadrul Institutului Notarial
Lector universitar – Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti
Avocat în cadrul SCA Florea Gheorghe şi Asociaţii

Lucrări publicate:

Drept procesual civil. Culegere de speţe pentru seminarii şi examene, împreună cu A. Gaspar, M. Tăbârcă şi I. Dragne; coordonatori V.M. Ciobanu şi G. Boroi, Bucureşti, Global Print, 1999.
Drept procesual civil. Culegere de speţe pentru seminarii şi examene, în colaborare cu C. Dolinski, V.M. Ciobanu, I. Dragne; coord.: V.M. Ciobanu, G. Boroi şi M. Tăbârcă, Bucureşti, Ed. Ştiinţe Naţionale, 2003.
Drept procesual civil. Acte normative esenţiale pentru judecători, avocaţi, notari publici, consilieri juridici şi executori judecătoreşti, în colaborare cu V.M. Ciobanu, I. Nita Stan, [coord.: Viorel Mihai Ciobanu], Bucureşti, Global Lex, 2003.
Măsurile asigurătorii în procesul civil, Bucureşti, C.H. Beck, 2008.
Drept procesual civil. Curs selectiv., Ed. C.H. Beck, ed. 5, 2011, împreună cu V.M. Ciobanu, G. Boroi.
Instituţii judiciare, Bucureşti, C.H. Beck, 2012.
Drept procesual civil. Îndreptar pentru seminare şi examene, în colaborare cu V.M. Ciobanu, C.C. Dinu, Bucureşti, C.H. Beck, 2008 – ediţia 1 şi 2009 – ediţia 2.