Lansare album Delta Dunării

Lansare album Delta Dunării

Dedicat unei călătorii în imagini prin sufletul unuia dintre cele mai frumoase și vizitate teritorii românești, albumul Delta Dunării a fost lansat la Bookfest, în data de 27 mai, în prezența unui public numeros și a specialiștilor în diplomație publică, biodiversitate, dezvoltare durabilă, educație ecologică și conservarea avifaunei:
  • Atena Groza, autor, expert în biodiversitate;
  • Andrei Țărnea, director general, Departamentul pentru Comunicare și Diplomație Publică, Ministerul Afacerilor Externe;
  • Academician Dumitru Murariu, președinte al Institutului Național de Biologie;
  • Dan Hulea, director executiv, Societatea Ornitologică Română;
  • Mihăiță Toader, șef Birou Monitorizare, implementare dezvoltare durabilă, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României.
Discuțiile au vizat atât frumusețea, cât și fragilitatea Deltei, situl natural inclus în patrimoniul mondial UNESCO datorită diversității biologice, a numărului impresionant (7.200) de specii de animale, plante și păsări pentru care Delta Dunării înseamnă „Acasă”. Un sit care trebuie înțeles, respectat, protejat și ajutat să se dezvolte. Le mulțumim tuturor invitaților, aleși din rândul specialiștilor, cei care poartă responsabilitatea bunei administrări a Deltei Dunării și a imaginii ei în lume. Cei care ne asigură că pentru Delta Dunării va exista un viitor și dincolo de ziua de mâine.
„Maiestuoasă, uneori tăcută, alteori plină de triluri și foșnete, Delta sălbatică privește oamenii cu drag, dar și cu teamă. Experiența a învățat-o că aceștia îi pot face rău. Unii, în special localnicii, din însingurare și-au pierdut conexiunile sufletești cu ea și încearcă să supraviețuiască epuizându-i resursele. Autoritățile o tratează birocratic. Unii turiști vor să o cuprindă pe toată într-o zi, deranjându-i apele, peștii, păsările. Și, cu toate astea, dincolo de vremuri, Delta Dunării continuă să rămână o catedrală a naturii cu cele trei brațe larg deschise către oameni…” Atena Groza